Malene Bjerre

Sprogrevsere mangler sproglig dannelse

Det, vi selv har lært, skal alle kunne.

Min storebror var fantastisk til skak og ville altid have mig til at spille med ham. “Man kan faktisk ikke blive rigtig god til at tænke uden at spille skak,” forklarede han mig.

Min underviser i oldtidskundskab på gymnasiet syntes, at mening med livet skulle findes hos de gamle grækere. Ingen europæisk kultur ville for alvor kunne finde sig selv uden at spejle sig i Homer. Og verdens navle ligger som bekendt i Delfi.

Idrætslæreren mente til gengæld, at hans fag slog alt. “Hvad vil I stille op med al jeres viden og kunnen, hvis I ikke kan stå oprejst, fordi I ikke har passet på jeres krop?” spurgte han, når vi pjækkede for at skrive samfundsfagsrapporter.

Og sådan har de fleste af os det nok. Mange korrekturtyper har i hvert fald. Men man kan jo forsøge at gå lidt stille med dørene.

Det har jeg skrevet en artikel om til Kforum. Læs den her.